Er ansvarsforsikring kun til bil?

DiverseEr ansvarsforsikring kun til bil?
???????????????????????????

Er ansvarsforsikring kun til bil?

Der findes flere typer ansvarsforsikring. Her vil jeg kort fortælle hvad du skal være opmærksom på. Du skal sikre dig at du er forsikret helt efter bogen, så du slipper for uheldige overraskelser.

Ansvarsforsikring under indboforsikring

Ikke kun til biler findes der ansvarsforsikring. Køber du en indboforsikring, vil der med alt sandsynlighed være inkluderet en ansvarsforsikring. Denne type forsikring vil dække på samme måde, som en ansvarsforsikring til bilen. Det er dog vigtigt at sige, at du ikke kan nøjes med at have en indboforsikring, som så skal dække dit ansvar i bilen. Det er stadig lovkrav at du tegner en ansvarsforsikring specifikt til bilen.

Ansvarsforsikringen som hører under din indboforsikring, dækker den skade du måtte være skyld i, på andre mennesker eller deres ting. Altså præcis som forsikringen til bilen. Men i dette tilfælde, dækker den kun folks indbo og de skader du måtte pådrage dem uden for bilen. Det er som udgangspunkt ikke muligt at have en indboforsikring uden ansvarsforsikring, ligesom det som nævnt er lovpligtigt at tegne ansvarsforsikring til din bil. Du kan læse mere om indboforsikring og ansvarsforsikring på Mikonomi.dk.

På den ovennævnte hjemmeside er det ydermere muligt at finde tilbud på bilforsikring, samt mange andre finansielle produkter. Det er en sammenligningstjeneste, som giver dig muligheden for kun at udfylde én formular, og tilbage får du 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det giver dig overblikket og muligheden, for at vælge den løsning der er mest optimal for dig.

Hvad dækker ansvarsforsikring til biler?

Din ansvarsforsikring, dækker som tidligere nævnt det samme som under en indboforsikring. Det vil sige du er dækket hvis du skulle påføre andre personer skader, eller påføre deres biler skader. Din forsikring dækker dog ikke skader på din egen bil, da det kræver en kaskoforsikring.

Derudover har du nogle udvidelsesmuligheder hos de forskellige udbydere. Hos Alka, har du f.eks. muligheden for en førerforsikring, som dækker føreren af din bil. Derudover kan du få installeret en Alka-boks, som giver dig store præmie-besparelser. Boksen indsamler data om din kørsel og belønner hvis du kører ordenligt. Derudover er der GPS i, som kan hjælpe dig med at finde bilen, hvis den skulle blive væk.

Vejhjælp er en udvidelse, som sikre dig, f.eks. ved startvanskeligheder eller hvis du er kørt fast. Derudover er der mulighed for transport af bil samt passagere til værksted eller hjem, afhængigt af kundens ønsker. Hos GF tilbyder man nogle lidt andre muligheder. Disse indebærer “friskade”, som frigøre dig fra selvrisiko ved f.eks. brand eller tyveri, “bilafsavn”, som giver dig et fast beløb til leje af bil, hvis din bil er stålet eller total skadet. Til sidst kan du få “superelitebarn”, som giver dig muligheden for at registrere 2 hjemmeboende børn på din police, hvilket efter 3 år giver dem den anciennitet der kan give de unge mennesker en afgørende mindre forsikringspræmie når de en dag selv skal erhverve sig en bil.

About the author: Mads

Related Post