Hjælp til at få fragtet autodele

DiverseHjælp til at få fragtet autodele

Hjælp til at få fragtet autodele

Mekaniker

Er du automekaniker? Eller arbejder du hos en bilproducent? Så ved du at reservedelelogistiken skal gå op i en højere enhed, for at virksomheden kan løbe rundt. En af udfordringerne man løber ind i, i denne branche, er blandt andet kundens forventning til leveringstid. Der er en tendens til at man som virksomhed ofte bliver bedømt på leveringstid – og hvis man ikke kan levere indenfor et kort tidsrum, så går de til konkurrenten. Når man som virksomhed er afhængig af reservedele, og at disse skal leveres af en speditør, er man ikke altid selv herre over hvor lang tid det kan tage at lave en bil eller levere en ny.

Derfor er indgåelse af et logistisk partnerskab et vigtigt element i denne branche. Man er afhængig af at have et tillidsfuldt samarbejde, hvor der er forståelse fra begge sider. Men man skal ikke være bange for at stille krav til sin speditør – og hvis man kan finde en, der er specialiseret i ens branche, vil dette udelukkende være en fordel.

Specialister i reservedelelogistik

Når du begynder at afdække markedet for speditører, vil du opleve at de oftest har specialiseret sig inden for visse nicher. Dermed har de et større kendskab til branchen – hvilket vil sige de produkter der bliver handlet med, hvor kort leveringstiden er til slutbrugeren, måden hvorpå man kommunikere osv.

Hvis man er automekaniker, bilproducent eller lignende, er reservedele en stor del af arbejdet. De ansatte kan ikke fuldføre deres job, uden disse dele. Derfor skal man helst undgå spildtid, hvor at de ansatte afventer en sending. Derfor tilbyder visse speditører nattelevering, hvilket vil sige at de kører afsted med reservedelen om aften (alt efter hvor i verden det skal leveres), og morgenen efter når de ansatte møder ind, har man reservedelene. Dette gør det lettere at planlægge sit arbejde fra dag-til-dag – også hvis der skulle opstå en uforudsigelig hændelse, hvor man har brug for yderligere reservedele.

Geografisk specialiseret

Visse speditører specialiserer sig også inden for geografiske områder. Dette kan være til fordel for virksomheden der er placeret i disse områder, samt hvor leverandøren er placeret indenfor samme geografiske område. Når en speditør er specialiseret indenfor et vist geografisk område, har de oftest deres eget distributionsnetværk i dette område. Dermed er de vant til køre ud i disse områder, og ved hjælp af deres netværk kan leveringen ofte ske hurtig. Yderligere er de vant til de eksterne faktorer der kan spille ind ved en levering, såsom vejrforholdene, vejarbejde og lignende.

 

About the author: Mads

Related Post