Beskyt din bil

DiverseBeskyt din bil

Beskyt din bil

rustbehandlingDen hjælper os frem, holder os tørre på turen i regning, får os hurtigere til vores destination, det er bilen. Nogle mener hunden er menneskets bedste ven, men bilen giver os mange flere muligheder. Men ligesom man ville hunden, skal man også tage sig godt af sin bil.

Nyere biler idag, har som regel op til 6 års garanti på rustbehandling. Dog skal man ikke tro, at det dækker lige meget hvad. Man skal overholde de forudbestemte vilkår den enkelte bilfabrikant opstiller, og være indforstået med, at garantien kun gælder, så længe bilen vedligeholdes.

Det er specielt efter de første 3-4 år man skal være opmærksom på sin bil. Rusten ses ikke med det samme, og starte inde bag delene og nede under bilen. Det er specielt i bilens hulrum, at der kan samles kondensvand. Dette sker mest om vinteren, da det kan være frost den ene dag, og plus grader den næste, der gør at isen tør.

Selve behandlingen

Processen i sig selv, tager ca. 1 døgn. Hele bilen kommer under behandling, og undersøgt. For at beskytte de dele af bilen der ikke skal være en del af behandlingen, tildækkes interiør og bremser, efter hjulet er afmonteret. Dette gøres for at undgå at nedsætte bremseevnen.

Herefter bliver undervognen spulet med varmt vand, for at fjerne alt skidt og salt rester. Ved at vaske det ned, kan man nemmere skabe sig et overblik over de eventuelle skader der måtte være opstået, eller er på vej. Derefter tørres bilen grundigt, og den er nu klar til at modtage rustbehandlingen i undervognen.

Der sprøjtes Dinitol ind i alle sprækker og kroge af bilen, for at give fuld beskyttelse. Der læggse specielt vægt på undervognens ydreside, og på bremsekablerne, da de er mest udsatte. Da det sviner en smule, bliver bilen vasket og tørret efter endt behandling. Typisk bliver bilen beholdt i 1 døgn, og derefter kan ejeren kommer og hente sin bil igen.

Bil ejeren vil modtage et mærke i bilens rude, og et certifikat på behandlingen. Dette er godt at gemme, da det skal medbringes ved den næste behandling. En anden god grund er, at da rustbehandling ikke er en del af standarten, kan det ved salg af bilen, inkassere en meget højere pris.

 

 

About the author: Mads

Related Post